Entorn

El jardí

IMG_1543.1

L’esplanada

La Tacita sembla estar ben bé al mig del bosc. Pins, roures cedres i altres arbres envolten tota la casa creant una llum  molt especial, que afegida al cant dels ocells i la remor del riu, fan del nostre allotjament un indret molt tranquil.

El jardí te diverses àrees. La més gran és l’esplanada: una zona plana amb gespa on els nens poden jugar, amb un gronxador i taules de pícnic.

IMG_1531.1

La barbacoa

Un dels espais que més ens agrada és la zona de la barbacoa. És la part més assolellada del jardí i s’agraeix molt a l’hivern, quan les temperatures són baixes però llueix el sol. És un mirador cap a la Vall Fosca on hi ha una magnífica barbacoa, una taula amb cadires per menjar, fer un aperitiu o simplement prendre el sol.

La terrassa, a la que podem accedir també des de la sala-menjador, és molt agradable i hi  podem oferir l’esmorzar a qui prefereixi l’aire lliure i els sons de la natura mentre agafa forces.

En conjunt, el jardí és un espai molt especial que acompanya a la contemplació i al relax.

 Molt a prop del Refugi

DSC00399

El Montsent de Pallars

El Refugi Tacita es troba entre les poblacions de Capdella i Central de Capdella, al voltant dels 1.300m, en mig d’un paisatge típic alpí i envoltat de grans cims que arriben fins a gairebé els 3.000m. Ens vigila el  majestuós Montsent de Pallars de 2.883m, del que en podem gaudir sense moure’ns dels refugi.

Des de la casa, en uns 15 minuts en cotxe, arribem al Telefèric amb el qual s’accedeix a l’estany Gento i a la resta de llacs de la regió. Es tracta d’una de les zones lacustres més importants a nivell europeu i una de les portes d’entrada al P.N. d’Aigüestortes-St. Maurici.

En els 30 Km aproximats que té la vall podem trobar gran varietat de paisatges, des del paisatge alpí de la part alta, passant per l’estany de Montcortès, un dels dos únics d’origen càrstic que hi ha als Pirineus, fins als barrancs de terra vermellosa, com el Roi o el Barranc del Diable i els boscos d’alzina de la zona mitja i baixa.

A la vall  trobem un total de 20 pobles. La majoria conserven l’encant d’altres temps, ja que degut a la poca activitat turística de la demarcació, no han patit la malaltia del “totxo”, excepte l’intent de la fallida estació d’esquí de Filià.

En un petita zona, la Vall Fosca ens permet gaudir d’una exuberant i variada natura amb paisatges únics als Pirineus. Aquesta natura i paisatges viuen en harmonia amb la Central Hidroelèctrica de Capdella, un motor imprescindible durant la revolució industrial catalana i que avui dona un al·licient més per visitar aquesta impressionant  i desconeguda vall.

Comments are closed.

UA-40507385-1